LuisterGids: Pop vs Klassiek (Voorbij)

Online via ZOOM 22-4-2021 - 19:30

DJ Tiësto deed het. Stromae ook. én Maroon 5.

Net als veel andere popmuzikanten haalden zij hun mosterd bij de groten uit de klassieke muziekgeschiedenis. Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach, Johann Pachelbel en Sergei Rachmaninov. Dit zijn maar enkele componisten wiens muziek een bron van inspiratie vormde voor heel wat pop- en rockartiesten.

Tijdens deze luistergids gaan we samen op zoek naar het originele klassieke werk en leggen we linken naar genres zoals de opera, de symfonie, de musical en het pianoconcerto. En ondertussen verkennen we ook de barok, het classicisme, de romantiek en het expressionisme. Het belooft een afwisselende zoektocht te worden!


De leerkracht

Kristien Heirman is organiste, klaveciniste en musicologe. Ze is dirigente bij jongerenkoor 'Malaika', klaveciniste bij "Favola" (gespecialiseerd in muziek uit de vroegbarok) en pianiste bij 'Róman' (Nederlandstalige muziek) en 'Doornloze Rozen' (project rond autisme). Met veel enthousiasme geeft ze lezingen over verschillende aspecten binnen de muziekgeschiedenis. Kristien is lerares orgel, klavierklas en muziekgeschiedenis aan de Kunstacademie Ter Beuken te Lokeren.
 

Nieuw dit schooljaar

- onze workshops (lessenreeksen van meerdere sessies) gaan  online  door.
- na inschrijving krijg je een  toegangslink  voor het  gehele gezin

Deze workshop is toegankelijk voor  kinderen vanaf 10 jaar, jongeren en volwassenen.


Lesmoment: Donderdag, 19u30-21u00

Lesdata: 22 en 29 april, 6, 20 en 27 mei 2021

Leeftijd: vanaf 10 jaar, jongeren en volwassenen

Het prijsschema kan je hier raadplegen

Top