LuisterGids: Humor in Klassieke Muziek (Voorbij)

Online, bij jou in de huiskamer! 22-4-2022 - 19:30

Humor in klassieke muziek. Echt? Nee, toch!

Een klassiek concert betekent voor velen ernstige muziek, een professioneel orkest op het podium, de dames en heren in het publiek strak in het pak en een overweldigende concertzaal. En stil zijn en niet lachen.

Niets is minder waar. Denk maar aan Joseph Haydn die met een ferme paukenslag in één van zijn symfonieën de hele zaal in rep en roer zette. Of het kattenduet van Gioachino Rossini. Of de muzikale grapjes van W.A. Mozart. Slagen jullie erin om ernstig te blijven bij al deze composities? Ik daag jullie uit!

Tijdens deze luistergids vertel ik jullie het verhaal achter deze composities en neem ik jullie mee naar verschillende stijlperiodes en genres.

 

Over de docent
Kristien Heirman is organiste, klaveciniste en musicologe. Ze is dirigente bij jongerenkoor 'Malaika' en pianiste bij 'Róman' (Nederlandstalige muziek) en 'Doornloze Rozen' (project rond autisme). Met veel enthousiasme geeft ze lezingen over verschillende aspecten binnen de muziekgeschiedenis. Kristien is lerares orgel, klavierklas en muziekgeschiedenis aan de Kunstacademie Ter Beuken te Lokeren en docent muziekgeschiedenis aan de Fontys Hogeschool in Tilburg.


Data: 22, 29 april, 6, 13 mei 2022

Lesmoment: telkens op vrijdagavond van 19u30 - 21u00

Klik hier voor de prijzen

Top