Concert Gaëlle Solal (Voorbij)

Cultuurzaal - Ontmoetingscentrum Polderbos Polderbos 20, De Pinte 15-3-2024 - 19:30

Muziekschool De Pinte presenteert
- in samenwerking met vzw Gitaar, maar waar? -

Concert: Gaëlle Solal (FR) met voorprogramma door jong gitaartalent. 
Vrijdag 15 maart '24 om 19u30 in OCP De Pinte.

Over de artieste

Geboren in een muziekliefhebbende familie, ontdekte Gaëlle Solal de klassieke gitaar op vijfjarige leeftijd. Op slechts zestienjarige leeftijd werd ze toegelaten tot het Conservatorium van Parijs. Als klein meisje schreef ze in een notitieboekje: "Als ik groot ben, wil ik danseres en muzikante worden" - sommige dromen komen inderdaad uit!

Drie jaar later studeerde ze af aan het Conservatorium, met een "Premier Prix" (cum laude). Met plezier in het leven, ambitieus en vastberaden om geen enkele nieuwe uitdaging aan zich voorbij te laten gaan, nam ze deel aan internationale wedstrijden terwijl ze haar masteropleiding volgde aan de Hochschule für Musik in Keulen. 

In het begin van de jaren 2000 verhuisde Solal naar Andalusië en begon aan een loopbaan van zeven jaar als docent, waarbij ze hoogleraarschappen aan de conservatoria van Córdoba en Sevilla verkreeg. In diezelfde periode won ze de tweede prijs in de International Competition van de Guitar Foundation of America (GFA) en trad ze op in prestigieuze locaties in meer dan veertig verschillende landen, als soliste, kamermusicus en solist bij orkesten.

In 2009 leidde een onverwachte uitstap naar Brazilië tot een nieuwe wending in haar carrière. Bij haar terugkeer besloot ze het onderwijs vaarwel te zeggen om zich volledig te wijden aan haar oneindige liefde voor het podium. Meer gehecht aan vrijheid dan dogma, schakelt ze moeiteloos over van een plechtige solovoorstelling in lange jurk naar het clowneske duo Crazy Nails!, van Bach tot The Beatles, van hedendaagse muziek tot barokmuziek.

Tuhu

Deze Franse virtuoze gitariste presenteert ons een levendig en hartverwarmend programma rondom Heitor Villa-Lobos. Na meerdere jaren van onderzoek en het schrijven van haar eigen arrangementen, wisselen de werken van de grote Braziliaanse componist af met de delicate en uitbundige composities van Pixinguinha, Nazareth, Jobim en Dyens, onder anderen. Een juweeltje dat de Braziliaanse volksmuziek en klassieke muziek combineert in een uniek en gepassioneerd album.

Tarieven
  • tickets normaal tarief: €18
  • tickets reductietarief (-18 jaar): €12

Ben je muziekdocent? Wij voorzien een gratis ticket voor elke leerkracht die met minstens 8 leerlingen naar het concert komt. Neem contact op voor meer info.

Dit concert wordt georganiseerd met steun van Lokaal Bestuur De Pinte in het kader van Cultuuruur. Meer info: www.depinte.be/cultuuruur

 


Top