Partituren maken op de PC (beginners) (Voorbij)

Online via ZOOM 25-4-2021 - 10:30

Met het gratis programma MuseScore!

Muzieknotatiesoftware kan ongelooflijk praktisch zijn bij het snel en duidelijk noteren van jouw partituren. Met MuseScore kan het snel, eenvoudig én gratis.

In de beginnerscursus leren we stap per stap noten en symbolen ingeven. Het uiteindelijke doel is het kunnen noteren van een meerstemmige partituur met normale schriftuur (noten dus!).

Wat leer je in deze cursus?

  • een partituur kunnen aanmaken vanaf het openen van het programma tot en met exporteren naar gangbaar formaat (MuseScore, pdf en MP3)
  • partituur kunnen schrijven met behulp van muis en toetsenbord waarbij men kan gebruik maken van maatwissels, toonaardwissels, accidentals en symbolen.
  • Kennis hebben over hoe het programma MuseScore in elkaar zit (paletten systeem, noteninvoer, sneltoetsen, menuopbouw, instellingenoverzicht)

MuseScore kan je gratis downloaden via deze link.

 

De lesgever

Johan Temmerman is een software ingenieur met passie voor muziek. Daarnaast ondersteunt hij in zijn vrije tijd een aantal bands en koren met klank- & lichtmateriaal. In 2005 behaalde hij zijn hogere graad orgel aan de muziekacademie van Deinze.

Sinds 2015 is hij op vrijwillige basis betrokken bij de ontwikkeling van MuseScore; hij schreef enkele plugins voor het programma en is verantwoordelijk voor het correct afspelen van herhalingen & sprongen. Ook kan je hem regelmatig op het forum terugvinden onder de naam jeetee.

 

Nieuw dit schooljaar

- onze workshops (lessenreeksen van meerdere sessies) gaan  online  door.
- na inschrijving krijg je een  toegangslink  voor het  gehele gezin

Deze workshop is toegankelijk voor  kinderen vanaf 10 jaar, jongeren en volwassenen.


Lesmoment: 25 april, 2, 9, 16 mei 2021

Lesdata: zondag 10u30 - 11u45

Leeftijd: vanaf 10 jaar, jongeren en volwassenen

Begincompetenties: Basiskennis termen notenleer

Het prijsschema kan je hier raadplegen

Benodigdheden: PC met Musescore geïnstalleerd

Top